© 2018 Antico Architecture

Waalken

Het huis werd gekocht omwille van de rustige ligging dicht bij de Vaart en de zuidelijke oriëntatie. Achteraan op het L-vormige perceel werd eerst een zwemvijver aangelegd. Het ontwerp voorzag het vervangen van de aanbouw achteraan met een nieuwe volume in beton juist om de relatie met de tuin en de zwemvijver te versterken enerzijds en het wonen buitenshuis te bevorderen anderzijds. De aanbouw is in zichtbeton uitgevoerd, enerzijds omwille van het contrast met de zwarte hoofdbouw en anderzijds voor zijn monolithisch karakter. Het kleurcontrast aan de buitenkant werd ook binnenin doorgetrokken door witte en lichtgrijze tinten te combineren met zwarte accenten (deurklinken, balken, spots...). 

Ontwerp interieur en haard: Charlotte Dejaeghere, M-Design

Foto's: Jonathan A. Antico en André Nullens

Lovendegem, 2014-2016